Honda nakonec k práci na motoru přizve víc zahraničních odborníků

Hondou se budou zabývat i zahraniční konzultanti | foto: Honda

Bylo kvůli tomu mnoho dohadů a vyhrocených situaci, když vedení McLarenu žádalo Hondu, aby využila zkušeností odborníků přes motory. Japonská automobilka v čele s Jasuhisou Arajem to striktně odmítala zejména s odkazem na japonské tradice.

Neutěšené výsledky a propastný rozdíl od ostatných výrobců motorů však donutil Japonce i tento "hrdě nacionalistický" postoj pozměnit. Jak uvedl německý AMuS, Honda se pokouší najít nový přístup a připouští, že je třeba ze svého přesvědčení poněkud slevit.

Už dříve bylo uvedeno, že motorářský odborník Gilles Simon, který má za sebou práci pro Ferrari a nedávno působil v řadách FIA, začal spolupracovat s Hondou jako konzultant, ale nebyl u Hondy v zaměstnaneckém poměru. "Pokud dříve Honda tvrdila, že ve svém sídle v Sakuře nechce žádné cizí inženýry, nyní hodlá zapojit ještě více zahraničních konzultantů," píše německý web.

Fernando Alonso a Jenson Button skutečně očekávají v příštím roce výrazný posun výsledkovou listinou. "Když se dnes podíváte na rozložení sil, pak je třeba přiznat, že nejlepší v následující sezóně budou Mercedes, Ferrari a možná Williams. Ale přes zimu se může hodně změnit. Budeme týmem, který předvede obrovský vzestup. A neříkám, že v to »doufám«, nýbrž že »bude«!" tvrdí mistr světa z roku 2009 Jenson Button. 

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 8 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy