Räikkönen: Jsme lepší, ale nesmí nás to svádět k přílišnému optimismu

Kimi Räikkönen si zachovává svůj tradiční odsup | foto: Scuderia Ferrari

Finský pilot, jemuž před posledním závodem chybí jediný bod na čtvrtou příčku celkové klasifikace šampionátu, připouští výrazné zlepšení Ferrari, ale na to, aby se poddal nějaké euforii, zůstává oběma nohama pevně na zemi.

Räikkönen připouští, že na základě dosaženého pokroku by se Ferrari mohlo Mercedesu příští rok opět přiblížit. Nechává si ale pootevřená vrátka a domnívá se, že by bylo zbytečné se nechat takovou skutečností unést a hovořit ohledně týmového potenciálu s přílišným optimismem.

Když se ho server motorsport.com tázal na reakci týmu ohledně jeho eventuálních ambicí na zisk titulu v roce 2016, Iceman opáčil: "Titul je cílem vždy, podíváte se na dlouhou řadu čísel a vidíte něco úžasného. Působím v F1 dost dlouho, proto vím, že neexistuje tým, který by oznámil stavbu horšího auta. Stojím za tím, že spousta lidí udělala, co měla, takže jsme se oproti loňskému roku hodně zlepšili."

Räikkönen však přirozeně ví, že ani soupeři nespí a nebudou přešlapovat na místě. "Teď přijde další krok, ale ten je závislý na tom, co udělají ostatní. Bude stačit? To poznáme až v příštím roce. Jsem si jist, že naše auto bude dobré, ale bude dostatečně dobré? To nám ukáže čas. Jsem v tuto chvíli opravdu potěšen tím, že děláme správné věci a jdeme správným směrem."

"Chci věřit, že se v sezóně 2016 dostaneme na pozice, o které celý letošní rok usilujeme, to znamená bojovat o vítězství celý závodní víkend a být těmi, které je opravdu těžké porazit," přeje si Kimi.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 4 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy