Další Mexičan v F1: Force India dá šanci Alfonsovi Celisovi i v trénincích

Šanci u Force Indie dostane další mexický mladík | foto: Pirelli

Force India jmenuje Alfonsa Celise na pozici vývojového pilota. Mladému Mexičanovi dá šanci již za dva týdny během posezónního testu v Abú Zabí, příští rok se může těšit na účast v sedmi závodních víkendech.

Devatenáctiletý Celis, jenž závodil v GP3 a ve Formuli 3.5, bude testovat nejen v Abú Zabí a na simulátoru, ale příští rok dostane šanci v sedmi pátečních trénincích.

"Od té doby, co jsem začal závodit, jsem snil o Formuli 1, proto to je obrovská čest zahájit spolupráci s Force Indií. Jde pro mě o úžasnou příležitost poznat F1 a blíže spolupracovat s inženýry a závodními piloty. Být na dráze v Abú Zabí, to bude neuvěřitelný pocit. Půjde o nejlepší okamžik mé kariéry a já se plně soustředím na to, abych pro tým odvedl dobrou práci," uvádí šťastný mladík.

S Celisem do týmové kasy pochopitelně přibude také slušný balík peněz od jeho otce Alfonsa Celise Romera, známého obchodníka s potravinami. Ten před léty také závodil, mezi jeho největší úspěchy patří dvě vítězství v 24hodinovce Mexika.

Alfonso Celis se stává vývojovým pilotem Force Indie | foto: Sahara Force India

Majitel týmu Vijay Mallya angažování nového vývojového jezdce komentuje slovy: "Rád bych Alfonsa přivítal v týmu a popřál mu úspěšný debut s námi v Abú Zabí. U našeho vývojového pilota budeme tvrdě pracovat na tom, abychom jej připravili na požadavky jízdy v F1 a poskytly mu pro tuto práci ve všech ohledech dobrý základ. Pro Alfonsa jde o fantastickou příležitost učit se od Sergia a Nica a získat cenné kilometry ve voze."

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy