Gutiérrez: Odchod od Sauberu bylo nejlepší rozhodnutí mé kariéry

Doufám, že příští rok nezapomeneš, kdo ti testoval auta (Gutiérrez a Vettel) | foto: Scuderia Ferrari

Mexický pilot už má jistotu u týmu Haas, a tak zavzpomínal na dřívější okamžiky své prozatím nedlouhé kariéry ve Formuli 1. Jak sám řekl, někdy je lepší odejít než vyčkávat, což byl jeho případ na konci roku 2014.

Plným jménem Esteban Manuel Gutiérrez Gutiérrez prohlásil, že ztráta závodního místa u Sauberu na konci předchozí sezóny byla paradoxně "nejlepším rozhodnutím mé kariéry". Mexičan se poté přemístil k Ferrari, kde působil jako testovací a náhradní pilot. 

"Bylo to těžké a vůbec nešlo o jednoduchý rok. Musel jsem být opravdu hodně trpělivý. Ale nakonec ho mohu považovat za úspěšný, vždy v něm byla vize do budoucnosti. Opustit Sauber bylo poměrně velké riziko, ale stát se třetím pilotem u Ferrari bylo s odstupem času nejlepší možné řešení," svěřil se brazilskému periodiku Globo čtyřiadvacetiletý Esteban. 

Mnohokrát se spekulovalo, že Gutiérrezův příchod k Ferrari byl jen přestupní stanicí na cestě do Haasova týmu, který ostatně bývá označován jako "béčko" Ferrari. "Že se Haas chystá do F1 jsem věděl už loni, viděl jsem v tom velkou příležitost. Jde o důležitý tým v USA, v sérii NASCAR dosahují skvělých výsledků, takže v F1 je nutné brát je vážně. Navíc mají skvělý vztah s Ferrari," konstatoval Gutiérrez.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 3 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy