"Už je to otravné", komentuje Maldonadovu kolizi Kaltenbornová

Kaltenbornová už má Maldonada plné zuby | foto: Sauber Motorsport AG

Formule 1 měla, má a bude mít své zlé muže. Stačí vzpomenout třeba na Vittoria Brambillu nebo v raných fázích Riccarda Patreseho. Nyní třímá tuto standardu Pastor Maldonado a jak se zdá, jen tak ji nehodlá odložit. Dokládá to i další kontroverzní moment z Brazílie.

Jeho incident s Marcusem Ericssonem v 32. kole brazilské Grand Prix označila šéfa týmu Sauber Moniša Kaltenbornová jako "velký důvod k naštvání". Ke kolizi došlo v zatáčkách "S" do Sennos, když se Venezuelan pokusil vnitřkem podjet Švéda a zachytil svým pravým předním kolem za levé zadní Ericssonova sauberu.

Ericsson je podle Kaltenbornové Maldonadovou obětí. | foto: Sauber Motorsport AG

Marcus se dostal mimo trať, poté musel zajet do boxů ke kontrole vozu, čímž ztratil příliš mnoho času. Maldonado byl potrestán 5 vteřinami stop&go, které si odbyl při zastávce v boxech ve 44. kole. Nakonec díky diskvalifikaci Massy získal bod, ale ještě ho s ohledem na odvolání Williamsu proti Brazilcově trestu nemá docela jistý.

Kaltenbornová uvedla, že Maldonado do Ericssona najel; jeho chování na trati bylo podle ní nepřípustné. "Marcusův vůz byl v době nárazu evidentně vpředu, a on do něj prostě najel. Co na to má člověk říci? U něj to nebylo poprvé, co takovou věc udělal. Je to skutečně už velmi, velmi otravné, že to je zase on. Marcus jel dobře, podařilo se mu napravit i chybu na startu, kdy byl příliš široký, a pak se bezhlavě přiřítí Maldonado a doslova ho sestřelí! Je to pro nás opravdu velké zklamání."

Samozřejmě zcela opačný názor vychází z konkurenčního tábora. Ředitel traťového provozu týmu Lotus Alan Permane argumentuje, že Maldonadovo potrestání bylo kruté. Odvolává se na skutečnost, že kolize v Brazílii byla teprve druhým incidentem, za nějž byl Maldonado potrestán. Předtím to bylo v Maďarsku, kde se Pastor střetl se Sergiem Pérezem.

Maldonado nasbíral letos šest trestných bodů do své závodní licence - tři byly právě za závodní incidenty, další tři vyfasoval v Malajsii za překročení rychlosti v době přítomnosti safety caru na trati.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 5 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy