Arrivabene kritizuje záměr Pirelli při testech v Abú Zabí

Maurzio Arrivabene ohledně stíhání Mercedesu tak optimistický není | foto: Scuderia Ferrari

V F1 jako i v jiných sportech nelze hovořit o jedné sezóně jako uzavřeném celku. Mnohé týmy po neúspěšném průběhu obětují poslední závody jako ostrou přípravu na příští rok, aspoň to tak nazývají. Dva dny po posledním závodě už Pirellli bude testovat ultraměkké pneu.

Jednodenní test v Abú Zabí proběhne za účasti všech týmů, jak už jsm informovali, pouze Manor bude chybět. Test ultraměkkých, "purpurových" pneumatik proběhne 1. prosince na přání dodavatele pneumatik Pirelli "za zavřenými dveřmi", veřejnost se výsledky dozví až po nějakém čase.

"Pirelli a všechny zúčastněné týmy s politováním sdělují, že přijali rozhodnutí absolvovat test s vyloučením médií," uvedla oficiálně italská firma. Její rozhodnutí se ale nelíbí šéfovi Ferrari Maurizio Arrivabenemu. "Zastávám zcela opačný názor a test bych kompletně zpřístupnil médiím. Formule 1 potřebuje každou reklamu, jaká se ji nabízí, a ne schovávat testy před světem," uvedl pro Speed Week.

Arrivabene se ještě vrátil k Laudovu výroku, že Mercedes ztratil náskok 20 koní výkonu. Šéf Ferrari má na věc poněkud jiný názor. "Upřímně řečeno, jestli to Niki řekl, reagoval bych s nedůvěrou. Podle čísel sice jsme bodně blízko a rád bych využil této příležitosti, abych poděkoval motorářům, protože pohonná jednotka je opravdu srdcem vozu.

Existují však i jiného oblasti a v těch musíme stáhnout náskok Mercedesu stejně jako u motoru. Letos jsme neměli příležitost radikálně provést úpravy podvozku, na ty se dostane příští rok," kuje plány Arrivabene.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 2 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy