Nejrychleji přezouval Mercedes, vytáhl se i McLaren. Vlnu tří zastávek spustilo Ferrari

Fernando Alonso s druhou nejrychlejší zastávkou | foto: Pirelli

INTERLAGOS - ZASTÁVKY V BOXECH; Který tým dnes předváděl nejrychlejší zastávky a s jakými strategiemi piloti odjeli Velkou cenu Brazílie 2015?

Absolutně nejrychlejší zastávku předvedl ve 49. kole Mercedes, když Hamiltona odbavil za 2,2 sekundy. Velmi rychlá byla také jeho předchozí zastávka (2,4 s), jen ty úvodní mechanikům Stříbrných šípů moc nevyšly. Rosberg ve 13. kole musel dávat přednost Vettelovi, proto stál 4,3 sekundy, další dvě přezutí ale stála za to 2,6 a 2,3 sekundy.

Nejlepší průměr všech zastávek předvedli mechanici McLarenu u Alonsa: 2,3 s, 2,5 s a 3,1 s dává dohromady 2,6 sekundy. Ta z 13. kola přitom byla dnes druhou nejrychlejší ze všech. Stáji z Wokingu se dvě zastávky náramně vydařili také u Buttona (2,5 a 2,6 sekund). Před příští sezónou je čeká ale s Hondou mnohem těžší úkol - zrychlit vůz nejméně o 2,5 sekundy.

Ferrari dnes ke špičce nepatřilo, v rychlosti zastávek skončilo až za výše zmíněnými stájemi. Vettela odbavovali průměrně za 2,87 s a Räikkönena za 3,47 s - u něj zazářili pouze s úvodním přezutím (2,5 s).

Na středně-tvrdých pneumatikách do závodu startovali pouze Maldonado a Sainz, který ale neujel ani jedno kolo. Scuderia záhy svedla Mercedesy ke třem zastávkách, proto dvouzastávkou strategii zvolilo jen 8 z 19. klasifikovaných jezdců.

Teplota byla vysoká, na rozdíl od včerejší kvalifikace ale zůstala pod 50 °C, v průběhu velké ceny postupně klesala až na 35 °C, což vedlo k nižší míře fyzického opotřebení a teplotní degradace pneumatik v závěrečné fázi závodu vypsaného na 71. kol.

Nejdelší stint na měkkých pneumatikách předvedly McLareny - Alonso i Button na nich zvládli 20 kol (28,2 % délky velké ceny). Na středně-tvrdých toho ujel nejvíce Hülkenberg - celkem 35 kol (49,3 % závodu).

 

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy