"Zoufalé," hodnotí McLaren obavy Mercedesu o bezpečnost nových pravidel

Mercedes si dělá starosti, že pneumatiky v roce 2017 nezvládnou vyšší přítlak | foto: Pirelli

McLaren označil obavy Mercedesu o bezpečnostní dopad velkých změn ve Formuli 1 od roku 2017 za zoufalé. Dominantnímu týmy posledních dvou sezón podle Erica Boulliera jde jen o to, aby si udržel svou nadvládu.

Mercedes totiž technickým ředitelům na počátku týdne vyjádřil výhrady k zamýšleným změnám: úpravu aerodynamiky nových monopostů a vyšší přítlak by podle něj nemusely zvládnout pneumatiky.

FIA proto požádala některé týmy o to, aby s Pirelli v příštích týdnech spolupracovali a přišli prostřednictvím simulací s řádnými daty, které by ověřily oprávněnost takových obav.

McLaren však dal jasně najevo, co si o takových komentářích Mercedesu myslí - nejde mu vůbec o bezpečnost, ale o to, aby nepřišel o svůj náskok. Sdílí závodní ředitel McLarenu obavy německého týmu?

Mercedesu jde podle Boulliera jen o to, aby si udržel svou výhodu | foto: McLaren

"V podstatě ne. Myslím si, že jde o obvyklou hru, kdy chcete zabránit některým změnám, a tak zkrátka argumentujete pomocí obav o bezpečnost. Od Mercedesu to je ale dost zoufalé," nebere si servítky Boullier v rozhovoru pro Motorsport.

Podle sportovního ředitele Mercedesu Tota Wolffa ale ostatní týmy i přes velkou podporu změn zkoumají "programy a politická hlediska."

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 10 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy