Horner varuje Ferrari a Mercedes: Ruce od Verstappena pryč!

Max Verstappen | foto: Red Bull Content Pool

Šéf Red Bullu Christian Horner upozorňuje zástupce Ferrari a Mercedesu na to, že si ještě pár let budou muset počkat, než se budou moci pokusit přetáhnout mladého talentovaného jezdce Maxe Verstappena.

"Jak to bývá se všemi mladými piloty, jsou piloty Red Bullu a on je v současnosti zapůjčený Toro Rosso, stejně jako Carlos Sainz a Daniil Kvjat s Danielem Ricciardem před nimi," dává jasně najevo Horner v rozhovoru pro BBC.

"Je to osvědčením pro juniorský program, že investuje do mladých talentů a dává těmto klukům šanci, jak je to u Maxe a předtím u Daniela Ricciarda, Kvjata, Sebastiana Vettela a u všech mladíků, kteří dostali příležitost.

Když se ohlédnete zpět za Sebastianem Vettelem, BMW u něj tu příležitost nevyužilo. Red Bull vsadil krk a podporoval mladé talenty - a Max Verstappen s Carlosem Sainzem jsou významnými mladými talenty," chlubí se šéf rakouské stáje svými piloty.

Max Verstappen ve své první sezóně v F1 přesvědčil, že má velký talent | foto: Red Bull Content Pool

"Samozřejmě, že jsme do nich investovali. Nebudu zabíhat do detailů, jaké je jejich smluvní postavení, ale konkurenční týmy hovoří se špatnými lidmi, když jednají s piloty, protože pilot má smlouvu," komentuje Horner pokusy o námluvy ze strany Ferrari a Mercedesu.

Samotný Verstappen uvádí, že nespěchá s přestupem do konkurenčních špičkových týmů: "Nikdy samozřejmě nespěchám. Když máte dvě čtvrtá místa, jste velmi blízko pódia, tak chcete být na něm. Stále se mám ale hodně co učit a momentálně jsem hodně spokojený tam, kde jsem. Za pár let ale snad budu moci bojovat o vítězství. Myslím, že to chce každý."

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy