Vyšetřování Evropské Unie přinese FIA užitek. To je Todtův názor

Moniša Kaltenbornová (společně s týmem Force India) stiskla v kauze EU kohoutek | foto: Sauber Motorsport AG

Stížnost Sauberu a Force India Evropské komisi pro hospodářskou soutěž se už nějakou dobu táhne a jak jsme informovali, jen těžko se vyřeší do konce tohoto roku. Své stanovisko k ní zaujal i prezident FIA Jean Todt.

Zatímco Bernie Ecclestone, který pochopitelně stížnost nijak nevítal, ale netvářil se, že by z ní měl zásadní obavy, Todt má docela jiný názor, o nějž se podělil s médii. Základem je skutečnost, že ani jemu se nelíbí přerozdělování prize money v souvislosti s malými týmy.

Todt prohlásil, že už je delší dobu zklamaný z toho, jak funguje otázka příjmů v F1. Dodal, že jedním z důvodů, proč prosazuje levnější motory je skutečnost, že s přerozdělováním finančních prostředků nic dělat nemůže. Otázku, zda by výsledky šetření EU mohly nějakým zásadním způsobem ovlivnit dění v F1, okomentoval následovně: "Bylo by ode mě irelevantní předvídat, co se stane, jako prezident FIA se cítím uvolněně. Jakýkoli výsledek vlastně bude jen ve prospěch FIA."

Todt se ještě jednou připomněl své přesvědčení, že současný systém rozhodně nevidí jako ideální a zdůraznil změny, kterých chce dosáhnout, aby malé a nezávislé týmy v F1 mohly přežít. "Nemáme žádný vliv na příjmy, to je záležitostí držetele komerčních práv, tak aspoň musíme ovlivnit předpisy. A to je důvod, proč jako jedinou možnost vidím zavedení malonákladových motorů, aby týmy byly i následně konkurenceschopné," dodal Todt.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy