Nastává boj o Schumachera? Zájem projevují Ferrari a Mercedes

Mick Schumacher už sbírá své první vavříny | foto: ADAC Motorsport

Hned na úvod upřesněme, že středem pozornosti není sedminásobný mistr světa Michael Schumacher, nýbrž jeho šestnáctiletý syn Mick. S ohledem na případy Maxe Verstappena či nejnověji Lawrence Strolla lze říci, že mladík už má "nejvyšší čas".

Mick Schumacher letos debutoval ve Formuli 4 v holandském týmu Van Amersfoort Racing. Sezónu zakončil celkově 10. místem a nejlépe se umístil hned v prvním závodě v Oscherlebenu, kde vyhrál finální rozjížďku. Dalším krokem by měl být postup do prestižní F3. Teď jde o to, kdo ho doprovodí.

Podle italských zpráv byl Mick tento týden přizván k testování na Monze pod dohledem Lucy Baldisserriho, šéfa Ferrariho mládežnické akademie. Informoval o tom Leo Turrini s dovětkem, že Schumacher junior navštívil Maranello poprvé od dob, kdy jeho otec zcela dominoval motoristickému sportu. Své k tomu přidalo i periodikum Express, že Mick tento týden na Monze rovněž testuje pro italský tým Prema Powerteam.

Nelze ovšem ani přehlížet vazby Schumacherovy rodiny, pokud jde o Mercedes - německá automobila také ještě neřekla poslední slovo. Kölner Express uvádí, že Mick dostal pozvánku na následnou akci Mercedesu ve Stuttgartu nazvanou Stars & Cars. "Oslovili jsme Micka z důvodu vazeb mezi Mercedesem a jeho rodinou. Pro něj to bude jedinečná zkušenost," vysvětlil mluvčí Mercedesu.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy