Sedmnáctiletý Lance Stroll bude v roce 2016 testovat pro Williams

Williams při testování | foto: Williams F1 Team

Kanadský mladík, jehož otec Lawrence patří mezi nejbohatší muže planety, se stává testovacím pilotem Williamsu pro příští sezónu.

Lance v letošní sezóně závodil ve Formuli 3, kde s týmem Prema Powerteam poháněným Mercedesem získal jedno vítězství a skončil celkově pátý, mezi nováčky čtvrtý. V minulé sezóně získal titul šampiona italské Formule 4.

Mladý Stroll je v současnosti členem Akademie Ferrari pro mladé jezdce pod vedením Lucy Baldisseriiho. U Williamsu nahradí Susie Wolffovou, která nedávno oznámila ukončení své závodní kariéry. Do závodu v případě nemohoucnosti jednoho ze závodních pilotů - Valtteriho Bottase či Felipeho Massy - ale nenaskočí. Na pozici rezervního pilota byl totiž letos angažován Adrian Sutil.

Williams má teprve potvrdit přesný popis jeho práce, má se však za to, že díky finančnímu příspěvku svého otce, 16. nejbohatšího Kanaďana, odjede spousty kilometrů ve starších vozech, na něž se nevztahují omezení pravidel F1. Hodně času bude také trávit na simulátoru, kromě toho bude pokračovat v závodění ve Formuli 3. Do předsezónních testů ale zasáhnout pouze zmiňovaní závodní piloti či rezervní pilot.

Lance Stroll bude testovat pro Williams a současně závodit v F3 | foto: www.fiaf3europe.com

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 1 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy