Spolupráce Red Bull - Ferrari je možná, měla by ale určitá specifika

Chci udržet Ferrari při životě, a to dlouhodobě, prohlásil Marchionne | foto: Scuderia Ferrari

Sergio Marchionne je přístupný nové formě partnerství s Red Bullem. Nikoli však v té podobě, že by tým se sídlem v Milton Keynes dostával od italské automobilky stejný motor jako tovární tým.

V minulosti bylo avizováno, že pokud Ferrari dodá Red Bullu jinou než aktuální specifikaci motoru, rakouská stáj o spolupráci zájem nemá. Marchionne je však přesvědčen, že je možná i jiná forma kooperace. Než nabídnout Red Bullu jednouduše celý motor, bylo by lepší rozvinout novou formu technické podpory, které by umožnilo "rudým býkům" pracovat na vlastní cestě rozvoje pohonné jednotky. 

"V žádném případě to ale neznamená, že Ferrari poskytne Red Bullu ekvivalentní motor s tím, se kterým budou závodit tovární vozy. Společnost může poskytnout inženýrský a produkční servis motoru v separátním projektu zaměřením na Red Bull. Tam Ferrari může poskytnout svou nejlepší inženýrskou asistenci. Ale nelze jim dávat motory stejné jako v našich závodních vozech," vysvětluje Marchionne.

Že nejde jen o spekulaci na bázi přání a dohadů dokazuje fakt, že Marchionne už s majitelem Red Bullu Dietrichem Mateschitzem a poradcem dr. Helmutem Markem o podobné myšlence hovořil. Podotkl, že v každém případě mu jde o dlouhodobé zájmy Ferrari. "Řekl jsem to Dietrichovi, takže i Helmutovi. Mým snem není porazit Mercedes, ale nadále zachovat dlouhodobou existenci Ferrari. To znamená sdílet ostatní náležitosti, které jsou součástí naší DNA; vytvářet něco jako fiktivní soutěž by bylo pošetilé. Ferrari je schopno dát své technické vlastnosti k dispozici ostatním."

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 2 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy