Dopadne Vandoorne jako Magnussen? Belgičan chce závodit

Stoffelovi se přirozeně vůbec nechce pouze analyzovat data | foto: McLaren

Tím ovšem neříká nic nového. Novopečený mistr GP2 chce celkem logicky zúročit potenciál, který mu titul přináší. Za rok už tato skutečnost nemusí nikoho zajímat. Vandoorne má navíc před očima čerstvý případ v podání neúspěchu Kevina Magnussena.

Třiadvacetiletý Dán si navíc situaci zkomplikoval nepříjemným zraněním, když v polovině září spadl při tréninku z kola a poranil si levou ruku. Ačkoliv byl přítomen závodu v Mexiku, stále prý není dostatečně fit, přestože drobnější avizovaná zlomenina měla být vyléčena v rozmezí tří týdnů.

Jeho nepříjemnou situaci komentoval domácí idol Sergio Pérez, který má s McLarenem rovněž nepříliš dobré zkušenosti. "S Kevinem jsem se v Mexiku potkal. Bohužel, McLaren jeho kariéru zcela zruinoval. Nemyslím, že to učinili schvláně, prostě v tom hraje roli politika."

Stoffel Vandoorne by měl nastoupit na Magnussenovo místo, protože McLaren se už s Dánem rozloučil. Jenže post testovacího jezdce Vandoornemu evidentně velkou radost nedělá. "Ještě nevím, co se stane, pořád existuje několik možností. Pravděpodobně budu testpilotem u McLarenu, což je skvělé, ale chci také zůstat v centru dění a závodit."

Stoffel do jisté míry chápe, že asi těžko bude nahrazovat jednoho z mistrů světa, kteří u McLarenu působí, zároveň je mu ale jasné, že GP2 se pro něj ziskem titulu uzavřela. Proto přichází v úvahu účast v japonské sérii Super Formula, kde má silné zastoupení Honda, dodavatel motorů pro stáj McLaren. "Auta jsou tam přinejmenším stejně rychlá jako v GP2, snad i trochu víc. Mají o něco menší výkon, ale jsou určitě rychlejší v zatáčkách," komentuje sérii Vandoorne.

Letošní sezóna Super Formule ještě není u konce, o titul bojují Japonci Hiroaki Išiura s bývalým pilotem F1 Kazuki Nakadžimou. Mimo hru už je Němec André Lotterer, který už má skrovnou zkušenost s F1, a Brazilec João Paulo de Oliveira.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 1 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy