Wolffová letos ukončí svou závodní kariéru + FOTO

Susie Wolffová | foto: Williams F1 Team

Stáj Williams dnes potvrdila, že Susie Wolffová končí svou kariéru v motorsportu.

"Williams může potvrdit, že po čtyřech úspěšných letech s týmem se Susie Wolffová stáhne ze soutěžního motorsportu na konci sezóny 2015," uvádí britský tým ve svém prohlášení.

Wolffová byla v Grove jmenována vývojovou pilotkou v dubnu 2012, od té doby úzce s týmem spolupracovala a letos byla dokonce povýšena na oficiální testovací pilotku. Podle Williamsu sehrála "velkou roli" při vývoji vozů FW35, FW36 a letošního FW37 díky "rozsáhlé práce na simulátoru společně s aerodynamickými testy na rovince a během početných testovacích dní, kdy usedala za volant."

Samotná 32letá pilotka prohlášení komentuje slovy: "Ráda bych Williamsu poděkovala za příležitost, kterou mi v posledních letech dal. Umožnila mi dosáhnout svého snu, jezdit s vozem Formule 1. Bylo to skvělé pracovat se všemi v týmu, ať už v Grove nebo na dráze. A ráda bych poděkovala všem, kteří byli součástí mé cesty ve Williamsu. Uzavírám tuto kapitolu, těším se však na nové výzvy v budoucnosti."

Susie Wolffová s letošním Williamsem FW37, na jehož vývoji se podílela | foto: Williams F1 Team

Uvědomuje si, že by se její závodit v F1 stejně nenaplnil - obzvlášť poté, co Williams na pozici rezervního pilota letos jmenoval Adriana Sutila, kterému by v závodech dal přednost: "Dostala jsem se tak blízko a bojovala tvrdě. Ale můj podvědomý pocit mi říká, že je čas jít dál prozkoumat nové výzvy. U sportovců to je vždy těžké poznat, kdy přestat. Ale pro mě je tato cesta u konce.

Jakožto Totova manželka a přítelkyně týmu Williams navštívím některé závody, ale nechci být Formulí 1 pohlcena tak, jak jsem nyní. Chci naprosto odejít a dát si místo a prostor pro to, abych se posunula k něčemu jinému. Mám za sebou skvělou platformu a pozitivním způsobem ji využiju. Jsem stále mladá, chci jít dále a najít v životě další vášeň, abych se tak mohla každý den probouzet za nějakým účelem," pokračuje Wolffová.

Susie si každopádně ještě zazávodí 20. a 21. listopadu na Olympijském stadiónu v Londýně v rámci Závodu šampionů po boku Davida Coultharda, s nímž bude reprezentovat Skotsko.

Susie Wolffová na letošní Mille Miglia | foto: Daimler AG

Šéfka týmu Claire Williamsová se s ní loučí slovy: "Se Susie to bylo během těch let potěšení pracovat a pozorovat, jak se v týmu jako pilotka vyvíjí. Její zpětná vazba a porozumění vozu byly důležitou součástí našeho vývoje a bude nám líto, až odejde.

Chceme ji poděkovat za veškeré její úsilí a popřát ji to nejlepší pro její budoucí počiny. Samozřejmě budeme Susie a Felipemu fandit při Závodě šampionů. Doufám, že tam Susie prožije skvělý víkend, kdy ji uvidíme naposledy závodit."

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 3 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy