Případ narušitele singapurského závodu, čeká jej vězení

Vettel měl tu "čest" vidět narušitele GP Singapuru jako první | foto: Pirelli

Po více než měsíčním čekání se muž pochodující po Marina Bay circuit v době konání závodu dočkal definitivy. Nakonec byl rozsudek podstatně nižší, než mu hrozil v první instanci. Pomohla prý účinná lítost a spolupráce.

Jogvitam Pravin Dhokia, britský občan, bude s dalšími "narušiteli" závodů zapsán do dějin formule 1, současně i do análů singapurského soudnictví. Mladík se podle §336, odst. 224 singapurského zákona dopustil ohrožení osobní bezpečnosti i bezpečnosti pilotů. Původní možnost půlročního žaláře mu byla kvůli účinné spolupráci a projevené lítosti v posledním, úterním jednání, změněna na šest týdnů vězení. 

Dhokia svůj čin nevysvětlil, podle přímého svědectví Sebastiana Vettela, který projel kolem, prý mladík měl u obličeje fotoaparát. Britský občan jen přiznal svou vinu a po desetidenní vazbě byl nadále vyšetřován na svobodě s tím, že nesmí opustit zemi. Kvůli nedostatku financí nemohl přistoupit na kauci, takže se dva týdny před posledním jednáním vrátil do vězení. 

Soudce Ronald Gwee uvedl, že Dhokiův čin byl kromě ohrožení bezpečnosti pilotů i jeho vlastního "ztřeštěný a sobecký akt". Dhokia se podle posledních zpráv proti rozsudku neodvolal a nadále se k němu nehodlá dále vyjadřovat.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy