Alonso už nežaluje do rádia, nýbrž přímo někdejší hlavě státu

Teď už Alonso o kvalitách motoru informuje výše postavené jedince | foto: McLaren

Byl to právě bývalý španělský monarcha, díky němuž loni vyšlo najevo, že nespokojený nejlepší španělský závodník v F1 zamíří opustí Maranello. Je však nutné dodat, že aristokrat už v té době byl na "vládním odpočinku".

Bývalý španělský král Juan Carlos Alfonso Víctor María de Borbón y Borbón-Dos Sicilias, označovaný jako Juan Carlos I., byl vždy velkým fanouškem motorsportu a dokonce se svezl v dvousedadlovém monopostu McLaren, který pilotoval Martin Brundle. Španělský vladař, který loni v červnu abdikoval ve prospěch svého syna, korunního prince Filipa, díky častým návštěvám paddocku má velice blízko k Fernandu Alonsovi.

A to je možná jeden z důvodů, proč dvojnásobný mistr světa využil přítomnosti bývalé hlavy státu a při Grand Prix Mexika si přítomnému Juanu Carlosovi postěžoval. "Řekl mi, že vlastně nemá motor a nemůže nic dělat," popisuje Juan Carlos při španělskou televizní stanici Movistar své setkání s Alonsem. Jak španělský pilot uvedl, odkroužil na Autodromo Hermános Rodriguez aspoň jedno kolo, i když za normálních okolností by vůbec na start nenastoupil. Učinil tak pouze z úcty kvůli srdečným mexickým fanouškům. Poté prohlásil, že v příštím roce má McLaren jen velmi slabou naději, že vyhraje nějaký závod.

Jeho týmový kolega Jenson Button hovořil v Mexiku pro brazilské Globo Esporte a progres McLarenu vidí jako otázku času: "Budeme vyhrávat závody? To si nemyslím, ale doufám, že v roce 2016 už zabojujeme o pódium. Možná i vyhrajeme. Ale nejvíc se těším na rok 2017, kdy podle mě bude McLaren-Honda opět jedním z uchazečů o titul. Čekají nás velké změny a do té doby už Honda nasbírá dostatek zkušeností."

Brit také uvedl, že dle jeho názoru bude motor Honda příští rok značně odlišný od současného modelu. "Nebudeme už mít problém v oblasti generování energie z hybridní části, což je náš hlavní problém, jak všichni víme," dodal Jenson.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy