Zastávky v boxech: Mechanici Ferrari nejlepší, Pérez nejšetrnější k pneumatikám

Sebastian Vettel v boxech | foto: Scuderia Ferrari

MEXIKO - ZASTÁVKY V BOXECH A PNEUMATIKOVÉ STRATEGIE; Jak si vedly týmy při zastávkách v boxech a jaké strategie naordinovaly svým pilotům pro Velkou cenu Mexika 2015?

Absolutně nejrychlejší zastávku mexického závodu jsme mohli vidět v 35. kole, kdy do boxů Ferrari zamířil ke své druhé výměně pneumatik Vettel. Zdržel se u nich jen 2,3 sekundy. Při té první hned v úvodním kole musel čekat, až kolem projede Alonso, jemuž selhal motor už po třech zatáčkách.

Výborně dnes pracovali také mechanici Mercedesu, kteří všechny čtyři zastávky svých jezdců zvládli v rozmezí 2,4 - 2,6 sekund. Skvělá a konzistentní práce, o desetinku méně čekal vítěz závodu Rosberg.

Všechny čtyři zastávky stihl také Red Bull, kterému první výměny pneumatik trvaly 2,6 a druhé 2,7 sekundy. Po jedné zastávce do tří vteřin předvedlo už jen Toro Rosso (Verstappen - 2,8 s) a Lotus (Grosjean - 2,9 s).

Do závodu startovalo 17 pilotů na měkkých pneumatikách, jen tři se rozhodli pro středně-tvrdé: Alonso, Button a Räikkönen.

S jedinou zastávkou si vystačil pouze Pérez, strategii dvou zastávek jelo 14 pilotů, třikrát do boxů zamířila trojice Ericsson, Nasr a Sainz.

Nejdelší stint na měkké směsi předvedl Hamilton - 28 z celkových 71 kol představovalo 39,4 % závodu. Pérez na středně-tvrdé směsi ve svém druhém stintu zvládl dokonce 53 kol, tj. 74,6 % z celkové vzdálenosti Velké ceny Mexika.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy