"Nejsme žádná charita," říká McLaren směrem k Red Bullu

Horner a Boullier nyní asi jen těžko nalézají společná slova | foto: Sahara Force India

Spojení Red Bull - Honda se přetřásá jako jedna z možností, jak udržet rakouský tým ve startovním poli i příští sezónu. Jenže tato eventualita se vůbec nelíbí McLarenu, který má s japonským dodavatelem motorů výhradní smlouvu na dodávku pohonných jednotek.

Do konce sezóny 2015 chybí tři závody, nebo též čtyři týdny, a Red Bull stále pluje vodami nejistoty. Minulý týden Bernie Ecclestone připustil, že ředitel společnosti McLaren Group Ron Dennis uplatnil ohledně spojení Red Bullu a Hondy právo veta, Eric Boullier nyní prohlásil, že McLaren není ani charitativní nadace. 

Zatímco Dennis tvrdě odmítá možnost rozdělení sil Hondy mezi dva týmy, šéf japonské firmy Jasuhisa Araj v pátek prohlásil, že situace je otevřená. Na to reaguje Boullier: "Jako partneři zmíněné firmy opakuji, musíme se dohodnout na strategii. To není jen otázka, zda Ron řekl »Ne« a pan Araj »Ano«. To není předmětem debaty.

Jisté je, že problém Red Bullu nezpůsobil nikdo jiný než Red Bull sám. A my nejsme žádná charita, abychom spěchali na pomoc. Takhle se žádná debata nebude odvíjet, pozice McLaren-Honda musí být jasná."

Jasuhisa Araj k celé záležitosti dodává: "V této chvíli nemůžeme o žádných detailech informovat. Byli jsme týmem Red Bull osloveni, jednání probíhají, ale o ničem nebylo rozhodnuto. Po celou letošní sezónu říkám, že jsme průběžným jednáním otevření, ale to je prozatím vše."

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 4 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy