Haas odtajnil na post pilota "překvapivé" jméno, teď už se čeká jen na Manor

Příští rok už Gutiérrez vymění testovaci barvy Ferrari za Haasův dres | foto: circuitoftheamericas.com

Napětí, které by se dalo krájet? To sotva. Ačkoliv Haas F1 Team dlouho oddaloval definitivní obsazení druhé závodní sedačky pro rok 2016, nakonec se stalo to, co už většina fanoušků i odborníků F1 předpokládala.

Mluví se dokonce o nejhůře utajované skutečnosti v paddocku - I když Haas zkraje i následně tvrdil, že si vybírá z desítky pilotů, v níž se to přelévalo, občas někdo vypadl a sem tam někdo zase přiskočil, dalo by se říci, že hlavní dva favorité i po příchodu Romaina Grosjeana pořád byli v popředí.

Nyní je to tedy definitivní - Mexičan Estéban Gutiérrez se po roční pauze, kterou strávil jako testpilot Ferrari, opět bude k vidění na startovním roštu. Účastník 38 Grand Prix na voze Sauber v roce 2016 zaujme místo vedle Grosjeana. Americký tým jeho jmenování stylově uvedl v Mexico City u příležitosti konání obnovené Grand Prix Mexika, diváci jeho inauguraci mohli sledovat živě na internetových stránkách Gutiérrezových sponzorů Claro a Telmes.

"Příští rok budu členem týmu Haas, velice mě těší, že budu u toho. Je to pro mě nové dobrodružství a chci při něm maximálně zúročit to, co jsem se naučil u Ferrari," nechal se slyšet už ve čtvrtek Esteban, jehož prezentace na sponzorské akci probíhala ve španělštině. V paddocku F1 se jeho jmenování už několik týdnu bralo jako jasná věc.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 3 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy