Mám v týmu dva nepřátele. Wolff zcela chápe oba piloty

Pokuste se Rosberga chápat, nabádá Wolff | foto: Williams F1 Team

Není to vůbec nová situace. Stačí vzpomenout na dvojici Prost - Senna, o které se tvrdilo, že nemůže bydlet ve stejném hotelu, nebo pár Alonso - Hamilton, zvláště po kontroverzní události v tréninku na Grand Prix Maďarska 2007.

Teď jsou na tapetě Lewis Hamilton a Nico Rosberg. Ačkoliv se ze všech stran linou názory, že "čepičková aféra" je zbytečně nafukovaná, stalo se a dokonce se objevilo přirovnání k rivalitě Alana Jonese a Carlose Reutemanna, kteří se od Brazílie 1981 k sobě chovali jako dvě ledové hory.

Šéf Mercedesu Toto Wolff se pokouší obrousit nejostřejší hrany a připouští, že má v týmu dvě osobnosti až nepřátele, které asi budou těžko natolik vstřícné, aby si navzájem přály úspěchy. Na otázku, zda by on sám chtěl, aby Rosberg sdílel s Hamiltonem jeho štěstí po dosažení mistrovského titulu, Wolff rozhodně odpověděl: "To ani náhodou! K tomu nikdy nedojde. Jsou to soupeři v rámci jednoho týmu a těžko můžeme očekávat, že se v podobné situaci budou s tím druhým radovat."

Wolff má i pochopení pro Rosbergovu tolik připomínanou reakci v zákulisí stupňů vítězů. "Pochopte, že právě ztratil veškeré šance na zisk mistrovského titulu, navíc v přímém souboji s týmovým kolegou a po hodně náročném závodě. Co se stalo v první zatáčce nebylo příliš hezké a pak ještě vlastní vinou chyboval. Nedivím se, že prostě byl naštvaný, musíme jeho náladu respektovat."

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 3 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy