Ecclestone: Red Bull si v létě myslel, že má smlouvu s Mercedesem v kapse

Red Bull je stále bez motoru | foto: Infiniti

Bernie Ecclestone odhalil, že Red Bull vypověděl v červenci dohodu s Renaultem, jelikož se domníval, že se s Mercedesem dohodl na dodávkách motorů pro sezónu 2016.

Red Bull je před příští sezónou stále bez motoru, protože s Renaultem interně rozvázal spolupráci, zatímco Mercedes, Ferrari ani Honda jim své pohonné jednotky poskytnou nechtějí.

"Na obranu Red Bullu a obzvlášť Christiana - důvodem, proč zrušili svou dohodu s Renaultem, je to, že využijí smlouvu, kterou o které se domnívali, že mají s Mercedesem," uvádí Ecclestone.

Jenže Mercedes se nakonec rozhodl proti této smlouvě. "Tyto věci se ve velkých rodinách stávají," cituje šéfa Formule 1 britský Autosport.

Christian Horner s Berniem Ecclestonem | foto: Red Bull Racing

Lauda: Jednání skončila dříve, než vlastně začala

Niki Lauda zároveň potvrdil, že majitel Red Bull nepokračoval v diskusích, které s Mercedesem: "Jel jsem se za ním na počátku podívat, protože ho velmi dobře znám. Řekl jsem mu: 'Můžeš se zbavit svého negativního smýšlení o Mercedesu a začít normálně?' Protože jinak to nikdy nebude fungovat." On se na mě chvíli díval, protože z nějakého důvodu Mercedes nemá řád, a řekl: 'Dobrá, můžu.'"

"Další věcí, o které jsme diskutovali, byl společný růst, pokud bychom jim dali motor. Poskytneme motor, protože chceme, aby děti Red Bullu jezdily s daimlery, takže by šlo z dlouhodobého pohledu o zdravou spolupráci mezi Red Bullem a Mercedesem. To jsme měli za cíl. Ale on už se nikdy nevrátil. Diskuse tedy nikdy nezačaly a celá věc vyšuměla," dodává Lauda.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 2 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy