Räikkönen by uvítal zkrácení závodních víkendů jen na dva dny

Kimi Räikkönen by závodní víkend zkrátil na dva dny | foto: Scuderia Ferrari

Jezdec Ferrari Kimi Räikkönen navrhuje, aby byl program závodních víkendů zkrácen ze současných tří dnů jen na dva dny.

Podle finského pilota by se všechny tři tréninky mohly jet v sobotu poté, co se v Austinu mohla kvůli dešti uskutečnit kvalifikace i velká cena ve stejný den.

"Myslím, že by to bylo fajn. Samozřejmě začínáme trochu dříve, ale bylo by to mnohem příjemnější mít víkendy o dvou dnech, abych byl upřímný," netají se Räikkönen nápadem na zpříjemnění svého života.

Ztratní by na tom podle něj ale nebyli ani diváci: "Díky tomu by všichni mohli pozorovat auta, jak neustále jezdí. V některých případech ani jezdit nemůžeme, protože nemáme dost pneumatik nebo musíme šetřit motory. To samozřejmě znamená, že lidé moc aut na trati nevidí."

"Přicházejí, aby sledovali, jak trénujeme a jak závodíme, takže si myslím, že bychom snadno dokázali jízdy smrsknout do dvou dnů, jak jsme to předvedli v Austinu," pokračuje pilot Ferrari, který v šampionátu okupuje čtvrtou příčku.

Kimi Räikkönen za deště v Austinu | foto: Scuderia Ferrari

"Nebyl to příliš rušný víkend, zkrátka jsme ho využili tak, jak jsme ho využili. Pokud by to bylo plánované, pak by si všechno kolem toho sedlo. Šlo by to hladce, podle mě by to byla příjemná věc.

Mohli bychom všechny tři tréninky zvládnout v jeden den. Domnívám se, že existují určité důvody, proč máme tři dny, pro všechny týmy by to ale bylo levnější, kdyby musely být pryč méně dní. Ale já pravidla netvořím. Děláme to, co si přejí oni," dodává Räikkönen.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 5 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy