"Chci inteligentnější soupeře," rozčiloval se po americkém závodě Ricciardo

Daniel Ricciardo měl v Austinu výhrady ke svým soupeřům | foto: Infiniti

První fáze závodu se pro něj vyvíjela skvěle, dokonce se na sedm kol prosadil do vedení a zdálo se, že se blýská na hodně dobré časy. Jenže pak Australan padal startovním polem stále níže a jediný bod po třetím místě na roštu pro něj byl velkým zklamáním.

Pro Daniela se závod začal lámat ve chvíli, kdy se ho pokusil ve 36. kole zdolat Nico Hülkenberg. Oba se dostali mimo trať a zatímco Němec s vylomeným pravým předním kolem odstavil svůj vůz (a způsobil další fázi virtuálního safety caru), Ricciardo pokračoval v závodě dál, aby si odbyl další kolizi s Carlosem Sainzem jr.

"Ani v jednom případě nemám pocit, že bych v těch kolizích měl nějakou vinu. Nechci být nějak konkrétní, ale někteří z mladíků jsou příliš namotivovaní. Zejména když jde o brždění. Ve chvíli, kdy stojí na brzdě, jsou mimo kontrolu a nejde vůbec nic dělat. Myslím, že by příště měli být poněkud inteligentnější," kritizuje své soupeře Ricciardo.

Závod v Austinu však Ricciardo bere z jistého úhlu i jako dobrý počin. "Mám z něj dobrý pocit, bylo to zase jako za starých časů. Souboj čtyř vozů na začátku, to bylo něco. Když vidíte, že vám Mercedesy neujíždějí, je to úžasné. Na konci stintu na přechodných pneumatikách jsem byl rozhodně silnější a když jsem se ocitl v čele, myslel jsem, že to můžeme zvládnout. Jenže trať vyschla a bylo po všem. Na suchých pneumatikách jsme se snažili, zvláště po restartu, ale jakmile se dostaneme do středu pole, tak nás nějak pohltí a eliminuje," dodává Ricciardo.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 8 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy