Austin? Nejlepší okruh k předjíždění, jásá Ricciardo

Daniel Ricciardo si nemůže Austin vynachválit | foto: Red Bull Content Pool

Grand Prix USA v Austinu začala už devátou kapitolu závodů F1 v této zemi. Osm různých tratí, mezi nimi i slavná "stará cihelna" v Indianapolisu, psalo vedle Kanady a Mexika historii závodů na severoamerickém kontinentě.

Zatím nejvíc účastí má na svém kontě u někoho obdivovaný a oslavovaný, u jiných nepříliš oblíbený Watkins Glen, kde se smečka Grand Prix sešla v patnácti případech. Druhý je zmíněný Indianapolis (pokud nepočítáme poněkud kontroverzních 11 ročníků v letech 1950-1960, kterých se běžní piloti F1 až na velké výjimky nezúčastňovali), Austin se letos zařadí na třetí příčku po bok detroitského okruhu. A s ohledem na reakce pilotů má velkou šanci, že bude v žebříčku stoupat výš a výš.

Poprvé se na této trati jelo v roce 2012 a historicky prvním vítězem se stal Lewis Hamilton, když porazil Sebastiana Vettela. Ten zde triumfoval o rok později; Lewis své vítězství zopakoval loni, a tak by podle posloupnosti měl letos vyhrát Vettel. Jsou tu ale jiní adepti, kteří se na texaský okruh těší. Například Daniel Ricciardo, který před rokem stanul na stupních vítězů. 

"Je to velice moderní okruh se spoustou únikových zón, odvedli tu nejlepší práci, jakou mohli udělat," horuje Australan. "Trať je velice rozmanitá, bezpečná, ale zůstává plná napětí a zábavy. S ohledem na možnosti předjíždění je to patrně nejlepší okruh v celém letošním kalendáři."

Podobné názory má i Riccardův týmový kolega Daniil Kvjat. Domnívá se, že Austin bude pro Red Bull rozhodně příznivější než Soči. "Na COTA opravdu moc rád závodím, je to dobrá trať. Má spoustu rychlých zatáček, dlouhé rovinky, často se tu jde tvrdě na brzdy, od každého něco, takže se tu opravdu skvěle závodí, mám z Austinu příjemný pocit. Zvláště sektor 1 je plný adrenalinu. Hodně se tu mění rychlost, hodně mi to tu připomíná úsek Maggots-Becketts na Silverstone. Okruh má také značné rozdíly v nadmořské výšce, to je něco, co každý pilot opravdu ocení," dodal ruský mladík. 

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy