Cukr a bič

Button, Jenson | foto: Lucky Strike B.A.R Honda

Bývalý britský špičkový pilot Formule 1 chválí a kritizuje svého krajana Jensona Buttona.

Stirling Moss věří tomu, že Button má veškeré předpoklady pro zisk titulu mistra světa, ale radí k trpělivosti, neboť nejdříve musí mít k dispozici vůz, se kterým lze titul získat.

„Je nyní jedinou britskou nadějí na titul mistra světa,“ říká Moss. „Budeme si však muset ještě chvíli počkat, ale není to až tak vzdálený cíl. Aby to dokázal, bude potřebovat podobné auto, jako má Schumacher a BAR takový vůz zatím bude mít jen těžko.“

Moss je přesvědčen o tom, že Velká Británie potřebuje národního hrdinu v F1, aby se opět staly závody Grand Prix na ostrovech tak populární, jako v minulosti.

Potud na Buttonovy výkony chvála, ale kritiku expilot F1 také připojil. Mladý jezdec si ji vysloužil nejen u něj, ale i u mnoha svých fanoušků. Jedná se o způsob, kterým chtěl odejít předčasně z BAR k Williamsu.

„Nelíbil se mi způsob, jakým se zachoval k Davidovi Richardsovi, to nebylo vůbec fér. Podle mého pro něj David udělal opravdu hodně, a to ve chvíli, kdy byl na samém dně.“ Moss připomněl Jensonovo působení u Renaultu a dobu, kdy se zdál jeho odchod z F1 hotovou věcí.

„Je to ale fajn kluk a myslím si, že mu někdo hodně špatně poradil,“ usuzuje nakonec Stirling Moss.


Foto: BAR Honda

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy