Jaké pneumatiky Pirelli přiveze do USA, Mexika, Brazílie a Abú Zabí?

Pneumatiky Pirelli | foto: Pirelli

Pirelli oznamuje, jaké směsi pneumatik přiveze pro závody v Austinu, v Mexiku, v Brazílii a v Abú Zabí.

Do USA zamíří italský dodavatel pneumatik s měkkou (žluté označení) a středně-tvrdou směsí (bílé označení), stejně jako minulý rok. Měly by nejlépe vyhovovat široké škále požadavků okruhu Circuit of the Americas s pomalými i rychlými zatáčkami a dlouhými rovinkami.

Mexiko je novým přírůstkem letošního kalendáře. Na okruhu nedaleko hlavního města vyrostly nejen nové tribuny a zázemí s boxy, ale došlo také ke změně jeho konfigurace - poslední velmi rychlá zatáčka Peraltada byla zcela přepracována a nyní povede baseballovým stadionem. Pirelli tam týmům poskytnu měkkou a středně-tvrdou směs.

Stejná kombinace pneumatik se objeví také v Brazílii, pro kterou minulý rok sice monopolní dodavatel minulý rok oznámil středně-tvrdou a tvrdou směs, po kritice ze strany týmů a jezdců ji posléze změnil. To se ale stále nebude zamlouvat domácímu Felipemu Massovi, který prohlásil, že "by tam dokonce bylo možné jezdit na super-měkkých a měkkých pneumatikách."

Finále v Abú Zabí se odjede stejně jako loni na super-měkké (červené zbarvení) a měkké směsi. Na okruhu Jas Marina se totiž závodí při západu slunce na velmi hladkém asfaltu, proto Pirelli doveze to nejměkčí, co ve své nabídce má.

V sezóně 2015 byla měkká směs tou nejpoužívanější, celkem jsme se s ní mohli setkat v 15. závodech (o dva více než loni). Středně-tvrdá se objevila třináctkrát, super-měkká šestkrát a tvrdá jen čtyřikrát (loni šestkrát).

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 1 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy