Newey: Ferrari a Mercedes se nás bojí, vytlačují nás z F1

Red Bull cítí, že je z F1 vytlačován, nikdo mu nechce poskytnout motory | foto: Infiniti

Podle technického ředitele Red Bullu Adriana Neweyho jeho týmu zřejmě nezbude nic jiného, než Formuli 1 opustit. Vztah s Renaultem je podle něj definitivně ukončený.

Red Bull je zatím stále bez motorů poté, co s nimi odmítl spolupracovat Mercedes a nakonec i Ferrari. V Rusku se hovořilo o tom, že by nakonec přeci jen mohl pokračovat s Renaultem, se kterým měli platnou smlouvu na rok 2016, v létě se ale obě strany soukromě dohodly na jejím předčasném ukončení.

Newey ale v pondělí prohlásil, že pro Red Bull je téměř nemožné s francouzským výrobcem pokračovat vzhledem k tomu, jak na tom se svým vztahem jsou.

"Zřejmě budeme z Formule 1 vytlačeni - Mercedes a Ferrari nás ze strachu odmítají zásobovat. Žel náš vztah s Renaultem je v podstatě ukončen - došlo k příliš velkému selhání manželství, takže jsme bez motoru," uvádí Newey.

Podle Neweyho Red Bullu nezbývá nic jiného, než F1 opustit | foto: Red Bull Racing

Podle něj Red Bull potřeboval, aby se Renault stal mnohem silnějším, jenže nepozorují známky toho, že by k tomu mohlo dojít: "Zlepšení je zapotřebí, ale neexistuje jasný směr, jak toho dosáhnout. Red Bull by neměl být stavěn do pozice, v níž by byl pouze do počtu."

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 85 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy