Button: Závěr sezóny bude pro nás testem na rok 2016

McLaren letos bodoval teprve počtvrté (Button a Alonso) | foto: Honda Racing F1

Modernizovaná pohonná jednotka Honda se v Soči prezentovala velmi nadějně, i když byla implantována pouze do Alonsova vozu v tréninku. Tým teď hodlá využít každé příležitosti k prověrce různých komponentů, aby jeho situace v roce 2016 byla podstatně lepší.

Mistr světa z roku 2009 Jenson Button po nedělním závodě prohlásil: "Je potřeba se s výkonem vozů přiblížit k normálu, protože nás před příští sezónou ještě čeká mnoho práce. Ale vypadá to slibně," vyzpovídal se španělskému listu El Confidental. 

"Můžete si dovolit určitá rizika, když nemáte jisté umístění na bodech. Vyzkoušíte různé věci, a přesně to jsme provedli o tomto víkendu a hodláme to praktikovat i ve zbývajících závodech sezóny," vysvětluje Button plány McLarenu. Navzdory výše řečenému ale Jenson letos potřetí bodoval a vyrovnal svůj výsledek z Grand Prix Maďarska. Náladu týmu pak poněkud zkazila Alonsova penalizace, nebýt jí, mohl McLaren v této sezóně podruhé bodovat oběma vozy (rovněž jako v Maďarsku).

Paddockem se však nesou hlasy, že McLaren ani příští rok nevybředne z krize, což Button do jisté míry vyvrací, ale také nehýří přehnaným optimismem: "Připusťme, že jsme zatím pozadu na naším plánem. Ale nemá smysl ukazovat prstem, kdo za co může. Náš motor je navržen ve velmi agresivním duchu - řekl bych více než Mercedes. A to je také důvod, proč jsme zatím měli tolik problémů se spolehlivostí. Až se nám tohle povede změnit, budeme porážet i Mercedes. Myslím, že každý dobře ví, jak to udělat a začít vyhrávat," dodává Button.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy