S uplynulým rokem je Jarno Trulli spokojen

Trulli, Jarno | foto: Panasonic Toyota Racing

Italský pilot si splnil jeden velký sen a trpký rozchod s Renaultem mu náladu nezkazil.

„Byl to rok, ve kterém jsem si splnil svůj cíl a vyhrál závod Grand Prix,“ ohlíží se za sezonou 2004 Jarno Trulli. „A fakt, že jsem dosáhl vítězství při startu z Pole position právě v Monaku, ho dělá ještě cennějším.“

Ital přidal další pole position v Belgii, ale od Silverstone šly jeho výkony rapidně dolů a v závěru sezony byl po dohodě předčasně z Renaultu uvolněn. Poslední závody sezony pak startoval již za nového zaměstnavatele - Toyotu.

„Nemohl jsem si přát lepší sezonu,“ říká přesto jezdec. „Ale s Toyotou očekávám ještě lepší výsledky. Je zde několik věcí, které se musí pro příští sezonu zlepšit, ale já osobně vidím velký potenciál,“ připustil pro BBC Jarno ve vztahu k monopostu Toyota a očekává, že příprava na novou sezonu bude velice náročná a bude se sestávat z velmi tvrdé práce při testech.

Japonský tým má za sebou tři kompletní sezony a na zářivější úspěch stále přes obrovské rozpočty čeká. Stáj je pod stále větším tlakem a pro sezonu 2005 by měla připravit Ralfu Schumacherovi a Trullimu konkurenceschopnější monopost, než se kterým bojovali jejich předchůdci Panis, da Matta, Salo a McNish.


Foto: Toyota Racing

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy