McLaren: Nový motor Hondy předčil naše očekávání

Pohonná jednotka Honda RA615H na dynamometru v Sakura City | foto: Honda Racing F1

McLaren s Hondou si po analýze dat pochvalují novou specifikaci pohonné jednotky, která debutovala ve včerejším prvním tréninku za zády Fernanda Alonsa.

Honda před Velkou cenou Ruska využila své poslední čtyři žetony pro vylepšení pohonné jednotky, kterou dodává McLarenu. V prvním tréninku si nový motor vyzkoušel pouze Fernando Alonso, pro zbytek víkendu pak dostal starší kus. Ujel s ním celkem 16 kol.

Jak hodnotí její výkonnost závodní ředitel Eric Boullier? "Bylo to velmi pozitivní. Vlastně to překonalo všechna očekávání podle dat, měření na dynamometru. Fungovala dle plánu a zlepšila se. Nasadili jsme tedy tento motor tady, protože jsme věděli, že rozvržení okruhu nebude sedět našemu balíku. Použijeme ho od závodu v USA a dále."

V Austinu jej dostane Alonso, zatímco Jenson Button se vylepšení dočká až v Mexiku. Spokojenost s ním dal najevo také sportovní ředitel Hondy, Jasuhisa Araj.

Představení motoru Hondy během setkání s fanoušky v Japonsku | foto: Honda

Uvědomuje si ale, že během zimy budou mít ještě co zlepšovat. "Na tomto okruhu šlo po stránce motoru o plánované vylepšení, ale celkový počet koní je i s tímto vývojem stále slabý."

Příští rok ale očekává, že budou v mnohem lepší formě. Piloty během závodu v Suzuce seznámili v továrně se svým programem a s tím, na co se mohou těšit příští rok, což podle Alonsa bylo tou nejpozitivnější věcí, kterou si z Japonska odvezl.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy