Button doufá, že F1 nebude potřebovat tři auta na tým

Velké týmy by možnost nasadit do závodu tři auta braly | foto: Scuderia Ferrari

Pilot McLarenu Jenson Button doufá, že se Formule 1 obejde bez nasazení třetích vozů v případě špičkových týmů a že startovní rošt v příštím roce bude plný i bez nich.

V současné době hrozí F1 ztráta Red Bullu a Toro Rosso, po příchodu Haasu by se tak na startovní rošt v sezóně 2016 postavilo pouze 18 monopostů. Sportovní ředitel Mercedesu Toto Wolff uvedl, že se jim myšlenka třetích vozů zamlouvá. Ne však Buttonovi.

"Pokud je budou muset nasadit, pak je budou muset nasadit. Všechny špičkové týmy, které na to mají, budou prosazovat třetí vozy, ale my momentálně doufáme, že k tomu nedojde. Doufáme, že v roce 2016 budeme mít plný startovní rošt," uvádí pilot McLarenu.

Zastánci třetích vozů se ohánějí jejich přínosem pro mladé jezdce, které by týmy mohly do závodů nasadit. To ale Button kategoricky odmítá: "Ne. Pro mladé piloty jsou určeny jiné kategorie, nikoliv Formule 1. Třetí vozy by měly být zavedeny, pokud to bude vyžadovat zaplnění startovního roštu."

Jensonovi Buttonovi se nápad na zavedení třetích vozů nezamlouvá | foto: McLaren

V F1 by s tím došlo k velkým změnám, piloti by najednou měli dva místo jednoho týmového kolegy: "Nikdy jsem o tom nepřemýšlel, mám-li být upřímný. Nakonec vždy chcete vyjet a být nejlepší, nejlepší ve svém týmu, takže by se v podstatě nic nezměnilo. Jen byste dělali svou práci jako obvykle," dodává Button.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 1 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy