Pirelli stále zcela nevylučuje možný odchod po sezóně 2016

Pirelli neústupně trvá na testech pneumatik a podmiňuje tím své setrvání v F1 | foto: Pirelli

Připomíná to tak trochu šachovou partii, kdy se oba hráči soustředí na obranu a nikomu se nechce odkrýt své cenné figury. Pirelli s ohledem na problémy při Grand Prix Belgie požaduje minimálně dva zimní testy pneumatik a tuto okolnost si klade jako podmínku dalšího setrvání v F1.

Aktuální dohoda Pirelli vyprší na konci roku 2016 a šéf pneumatikářské firmy Paul Hembery si umí představit, že v případě nesplnění požadavků se Pirelli může z formule 1 stáhnout.

"Hodně o tom debatujeme a podle mého názoru se blížíme odsouhlasení ze strany Světové rady motorsportu. Pochopitelně ten návrh musí nejdřív projít komisí F1, ale zdá se, že jsme nyní na dosah ohledně testů v Abú Dhabí a »mokré variantě« na Paul Ricardu," vysvětluje Hembery. Dodává však, že Pirelli nechce činit ukvapené kroky a bude trvat na tom, aby se tento případ bezezbytku vyřešil. 

"Je tu příliš mnoho rozdílných zájmů. Pokud ale chceme v F1 zůstat, nemůže to tak fungovat. Jasně jsme dali na vědomí, že máme-li nadále v tomto sportu působit, musíme mít podmínky pro svou práci," neústupně trvá na svém Hembery. Podle jeho názoru musí Pirelli během několika týdnů vědět, jaká je v F1 budoucnost ohledně testování. Podle Hemberyho by od roku 2017 měl být tento bod zakotven v každé nové smlouvě o dodávkách. 

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 1 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy