Wolff: Rosberg není při soubojích s Hamiltonem slabý

Start Mercedesů v Suzuce | foto: Daimler AG

Sportovní ředitel Merceesu Toto Wolff popírá, že by byl "hezký" přístup Nica Rosberga k soubojům s Lewisem Hamiltonem známkou slabosti.

Poslední tvrdý souboj, z něhož neustoupil, svedl Rosberg naposledy minulý rok v Belgii. V závodě pak dojel druhý, Hamilton po defektu a poškození vozu nedojel. Od té doby Nico při vzájemných duelech s Hamiltonem prohrává: z následujících 21 závodů vyhrál jen čtyři, zatímco Hamilton 14. A za kratší konec tahá také v kvalifikacích - letos má skóre 2:12 s průměrnou ztrátou 0,267 s.

V šampionátu ztrácí na svého britského týmového kolegu 48 bodů, Wolff ale odmítá nařčení z toho, že je Rosberg příliš měkký či slabý: "Když se podívám a vidím, jak na tom je, tak to nevzdává. Neexistuje, aby pilot něco vzdal, dokud má matematickou šanci. Pozoruji to i v případě Nica s jeho charakterem."

"Samozřejmě, že se snažíme v týmu udržet dobrý vztah bez jakéhokoliv nepřátelství. Když se pilot někdy zdá být hezký, pak je to vnímáno jako slabost, ale tak tomu vůbec není," odmítá sportovní ředitel kritiku Rosberga, jenž se podle některých ze soubojů stahuje příliš brzy.

Nico Rosberg s Lewisem Hamiltonem vzájemné souboje prohrává | foto: Daimler AG

"Viděli jsme závody jako Bahrajn a Spa, kde to bylo patrné. Rovněž to však poukazuje na to, jak těsně spolu bojují. Podle mě neexistuje tendence, že by při vzájemných soubojích Lewis vycházel na špici. Tak tomu určitě není," pokračuje Wolff.

V Singapuru a v Japonsku byl podle něj Hamilton ve formě: "Byl velmi dominantní. Je zpět v ráži, kterou měl dříve. Nebylo to z pohledu vozu tak pod kontrolou, jak to vypadalo, ale je jízda byla rozhodně velmi působivá."

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 2 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy