Michelin rozhodně neodepisujte, bitva pořád trvá

Michelin ještě zdaleka na lopatkách není | foto: GEPA pictures GmbH

Jako by se v záplavě zpráv a prohlášení Pirelli, co všechno udělá v dalších letech zapomnělo, že stále existuje i druhý uchazeč o dodávky pneumatik závodnímu poli. Není vyloučeno, že veřejnost po otevřené podpoře Pirelli ze strany Ecclestonea Michelin odepsala.

Ale všichni to tak rozhodně nevnímají a stále existuje silný názorový proud, který francouzské značce přisuzuje velké šance. A to přesto, že většina týmů italskou značku podporuje, protože se jim nelíbí přechod na 18 palcové nízkoprofilové pneumatiky, i tak se tvrdí, že by usměvavý panáček Bibendum dokázal Italy nahradit.

V posledních dnech byly zveřejněny zajímavé zprávy, podle nichž by Michelin neměl být považován za předem poraženého. Periodikum Speed Week například uvádí, že v této době už mělo být pomalu jasné, kdo bude vyvoleným pro sezóny 2017-2019, místo toho stále probíhají intenzivní jednání mezi Pirelli a Ecclestonem, což by mohlo naznačovat, že se toto spojení necítí silné v kramflecích.

BBC se přidává tímto názorem: "Ecclestone se dostává pod tlak, protože zákulisí F1 se kloní k výběru Michelinu spíše než Pirelli. Statutární orgán FIA se rovněž vyjdářil, že ohledně italské firmy má jisté pochybnosti." Podle britské stanice jde stále o dozvuky událostí z Grand Prix Belgie.

Komentována je také epizoda z Grand Prix Japonska, kde byl Sebastian Vettel tázán ohledně nových kontroverzních pravidel týkajících se tlaku v pneumatikách. Německý pilot tvrdošíjně opakoval: "Bez komentáře!"

Magazín Auto Motor und Sport tvrdí, že duel Pirelli-Michelin je stále otevřený. "Sympatie jsou rozděleny rovnoměrně, také proto, že zatímco Pirelli podporuje Ecclestone, Michelin má mocného spojence v podobě prezidenta FIA a krajana Jeana Todta." Můžeme si klást otázku, který vliv bude silnější.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 9 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy