McLaren věří, že Buttona přesvědčí, aby ještě nevěšel přilbu na hřebík

Jenson Button | foto: Honda

McLaren věří, že udělal dost pro to, aby přesvědčil Jensona Buttona k tomu, aby ještě nepověsil přilbu na hřebík, alespoň si to myslí Jonathan Neale z McLarenu.

Brit ve čtvrtek v Japonsku řekl, že vede dobrá jednání s McLarenem o tom, aby byl jeho kontrakt prodloužen (šlo by o jeho 7. sezonu u McLarenu). Avšak po závodu v Singapuru se nechal slyšet, že závodění se současným autem ho moc nebaví, což bylo mnohými interpretováno jako náznak ukončení kariéry.

McLaren má opci na služby Jensona Buttona i pro sezonu 2016. Má se za to, že tato opce vyprší na konci měsíce září. Poté by se mistr světa z roku 2009 mohl sám rozhodnout, co bude v budoucnu dělat. 

Jonathan Neale přiznává, že pokud bude jezdec chtít odejít, tým bude jeho stanovisko respektovat. "Opravdu doufám, že jsme udělali dost pro to, abychom pokračovali v jednáních s Jensonem. Snad se nám podařilo ho přesvědčit, aby s námi ještě zůstal."

McLaren chce Buttona přesvědčit k setrvání | foto: McLaren

"Hodně se mluví o tom, kam Jenson půjde. Jenson je fantastický chlapík, mistr světa a část naší rodiny. Teď s ním máme smlouvu. Přáli bychom si, aby zůstal. Máme ho opravdu rádi, ale pokud jezdec sám nechce v týmu zůstat, pak musíte jeho rozhodnutí akceptovat."

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 2 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy