Massa: Od Bianchiho nehody je F1 bezpečnější

Massa oceňuje snahu japonských pořadatelů v oblasti bezpečnosti | foto: Williams F1 Team

Část Grand Prix Japonska se nutně ponese v duchu vzpomínek na tragickou nehodu Julese Bianchiho. Pořadatelé se z nehody poučili a provedl celou řadu menších či větších bezpečnostních úprav, eliminujících pravděpodobnost podobného incidentu na minimum.

Felipe Massa měl k Bianchimu blízko, Francouz spolupracoval se stejným manažerským týmem a když Brazilec ještě hájil barvy italského týmu, patřil Jules mezi Ferrariho chráněnce. Vicemistr světa 2008 a vítěz 11 Grand Prix se domnívá, že formule 1 za rok od Bianchiho nehody v oblasti bezpečnosti postoupila o výrazný kus kupředu.

"V první řadě je nemožné, abych si nevybavil události před rokem, co se Julesovi stalo. Byl to nejen skvělý pilot, ale také velmi milý člověk, proto na něj budu určitě vzpomínat a budu chtít zajet na jeho počest co nejlepší závod.

Dnes mohu říci, že je Suzuka bezpečná. Speciálně z toho hlediska, co se tu před rokem stalo. Myslím, že nyní, když máme virtuální safety car, už podobnou nehodu jen těžko uvidíme. Také se domnívám, že nikdy na trati za podobných povětrnostních podmínek neuvidíme traktor, zvláště při signalizaci žlutými vlajkami," vypočítává klady Massa.

"Situace je teď hodně odlišná než v případě Julesovy nehody. Bohužel, nápravy přišly příliš pozdě, aby zabránily jeho těžkému zranění. Ale chci věřit, že přijatá opatření budou prevencí před případnými dalšími incidenty. Zabezpečení je mnohem lepší než jaké tu bylo," dodává Massa.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 1 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy