Prost se vyjádřil ke Grosjeanovu odchodu

Grosjeana s největší pravděpodobností ve francouzských barvách neuvidíme. Zatím | foto: Lotus F1 Team

Romain Grosjean byl brán jako jistota v barvách nově se rodícího projektu Renault. Jenže průtahy, nejasné termíny a odkládání rozhodnutí jej zřejmě natolik rozladilo, že to je právě on, kdo "opouští potácející se loď". Čímž je ideálním adeptem pro tým Gene Haase.

Ambasador Renaultu, čtyřnásobný mistr světa Alain Prost, by měl převzít funkci v nově vzniklém týmu Renault poté, co bude úspěšně dokončeno spojení s Lotusem. Připustil, že o odchodu Romaina Grosjeana ví. Přitom Romian byl tím, kdo se nadšeně vyjadřoval k Prostovu návratu na boxovou zídku a následnou spolupráci s týmem. Nyní však je téměř jisté, že devětadvacetiletý pilot má namířeno do nově vzniklého Haas F1 Team.

Pro televizní vysílání Canal+ se Prost vyjádřil následovně: "V kariéře snad každého pilota jsou chvíle, kdy je nutné učinit závažné rozhodnutí a zároveň neudělat chybu. Pokud se Romain rozhodl změnit působiště, pak to bylo také proto, že dohoda mezi Lotusem a Renaultem ještě nebyla dokončena. Pak tu je také sportovní stránka, ale i určitý pocit jistoty. Znám to, protože jsem byl sám v jeho pozici," uvádí Prost. 

Šedesátiletý šampion z let 1985, 1986, 1989 a 1993 vzpomíná na značně komplikovaný odchod od Renaultu v roce 1983 a dodává, že ze strany Grosjeana nejde o momentální popud. "Může mít před sebou dlouhou cestu, a jednou, kdo ví, se k nám třeba vrátí. Teď musí získávat zkušenosti. Pokud si tedy bude vybírat - zda zůstat nebo odejít - přeji mu, aby se rozhodl dobře, protože vím, že tak učiní s čistým svědomím."

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy