Alonso: Vlastně jsme skončili "zimní testy"

Alonso se v Singapuru cítil na bodový zisk | foto: McLaren

Počtvrté v této sezóně ani jeden McLaren neviděl cíl, po Malajsii, Kanadě a Rakousku prožil tým z Wokingu další nemilý příběh. Alonso po závodě situaci přirovnal k zimním testům.

Ačkoliv letos těžce zkoušený tým vstupoval do závodu na Marina Bay Street Circuit s nadějemi na dobré umístění, a Alonso dokonce očekával bodový zisk, pravda byla značně hořká - oba vozy odstoupily kvůli identické technické příčině.

Alonso však trvá, že se jedná o logický problém v důsledku rozpačitého začátku sezóny 2015. "Převodovka se přehřála a to vedlo k jejímu selhání. Postihlo to obě auta. Co se týče spolehlivosti, není to nejlepší, ale nevidím v tom problém, pořád se jedná o relativně mladý projekt. Máme teď najetý stejný počet kilometrů jako Mercedes v Austrálii, takže jsme vlastně skončili zimní testy. Ale podobné problémy by se nám v třináctém závodě stávat neměly, bohužel jsme tak trochu pozadu," hodnotí situaci Alonso. 

Španěl startoval do nedělního závodu z 12. pozice a před svým odstoupením jel na 9. místě. Dvojnásobný mistr světa je přesvědčen, že měl na třetí bodový zisk v sezóně. V pozávodním prohlášení litoval skutečnosti, že se to kvůli poruše nepodařilo, hovořil o prohospodařené příležitosti.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 1 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy