Räikkönen vysvětluje, proč skončil až třetí - opět problémy s ovladatelností

Kimi Räikkönen | foto: Scuderia Ferrari

Kimi Räikkönen po Velké ceně Singapuru přiznal, že se znovu trápil s ovladatelností svého rudého vozu. Kvůli třetímu místu v F1 nezávodí, ale vzhledem k potížím, které o víkendu zažíval, je s výsledkem spokojený.

Finský pilot si na problémy s vozem stěžoval ve třetím tréninku. Ty se vyřešit nepodařilo, proto ho třetí místo v kvalifikaci příjemně překvapilo. Během velké ceny sice dostával zprávy o tom, že se pneumatiky nacházejí mimo provozní rámec, ty ale nebyly příčinou toho, že nebojoval o vítězství se svým týmovým kolegou Sebastianem Vettelem či alespoň o druhé místo s Danielem Ricciardem.

"Myslím, že jsme z nějakých důvodů už v sobotu v dopoledním tréninku měli obtížně ovladatelné auto, a pak v kvalifikaci to nebylo úplně přesně takové, jaké jsme chtěli. Byl jsem trochu překvapený, že jsem i přesto třetí. To bylo samozřejmě dobré po všech těch problémech, které jsem pociťoval," popisoval rozčarovaný Räikkönen po skončení velké ceny.

"V závodě to pokračovalo. Když máte nové pneumatiky, tak je auto víceméně OK. Sebastian pak na to ve stintech na druhé a na poslední sadě netlačil, bylo to docela snadné, ale jakmile jsme chtěli přidat, hned jsem se začal trápit se stejnými problémy se zadní částí," přibližuje pilot Ferrari své trable s letošním vozem SF15-T.

Kimi Räikkönen je po problémech s autem tentokrát spokojený i s bronzem | foto: Scuderia Ferrari

"Šlo očividně o trochu náročnější závod, ale nakonec, vzhledem k těm problémům, které jsme v posledních dnech měli, jsme přesto dojeli třetí. To je OK. Není to ideální, ale já to beru, a pro tým jde o skvělý výsledek," hodnotí Kimi dosažení bronzu.

"Snad se nám to i všechny oblasti podaří zlepšit, udržíme to déle a znovu na tom budeme stavět. Myslím, že jako tým odvádíme úžasnou práci a pokračujeme v těch stejných věcech. Jsem si jistý, že se jako tým ubíráme správným směrem a že se nakonec v budoucnu dostaneme tam, kam chceme. Myslím si tedy, že to bylo OK. Nikoliv ideální, ale beru to," shrnuje Räikkönen."

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy