Mercedes zvládl zastávku za 2,5 sekundy, jaké strategie použili jezdci v Singapuru?

Lewis Hamilton, GP Singapuru (Singapur) | foto: Daimler AG

SINGAPUR - ZASTÁVKY V BOXECH A STRATEGIE; Nejrychlejší zastávku Velké ceny Singapuru předvedli mechanici Mercedesu, nejdelší stint předvedl Romain Grosjean s Lotusem.

Lídr šampionátu se v boxech ve 13. kole zdržel pouze 2,5 sekundy, kvůli závadě elektronické závadě související s plynovým pedálem však mezi klasifikovanými piloty chybí.

O dvě desetiny déle se při prvních výměnách pneumatik zdržel vítěz velké ceny Vettel v 13. kole a Kvjat z Red Bullu o kolo dříve. Pod tři sekundy se vešli také Maldonado z Lotusu (2,8 s) a Bottas z Williamsu (2,9 s).

Do závodu dnes startovali všichni na super-měkkých pneumatikách, s dvěma zastávkami si vystačilo 12 klasifikovaných jezdců, třikrát se v boxech objevili pouze trojice pilotů Ericsson, Maldonado a Sainz. Velkou cenu zkomplikovala fáze virtuálního safety caru i dva následné výjezdy toho skutečného, což zhatilo naděje na vítězství Ricciardovi, jehož Red Bull byl šetrnější k pneumatikám a na svou příležitost číhal na konci stintů.

Nejdelší stint na super-měkkých pneumatikách předvedl Verstappen, který se propracoval na osmé místo, přestože měl na začátku ztrátu jednoho kola: 25 kol představuje 41 % Velké ceny Singapuru vypsané na 61 kol. Ještě déle vydržel na jedné sadě pneumatik kroužit Grosjean - na měkké směsi zvládl 33 kol (54,1 % závodu).

 

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy