Alonso a jeho pohled na singapurskou světelnou show

Alonso měl dosud v Singapuru skvělé výsledky | foto: McLaren

Do dějin prvního závodu pod umělým osvětlením se Španěl v roce 2008 zapsal jako premiérový vítěz, ale velkou radost z tohoto triumfu s ohledem na aféru kolem Nelsinha Piqueta asi neměl. Nyní se Alonso chystá na svou osmou singapurskou Grand Prix.

Fernando může ke svému kontroverznímu vítězství na Renaultu přidat i úspěch o dva roky později, tentokrát už v barvách Ferrari. Ostatně jeho výkony na Marina Bay Street Circuit jsou obdivuhodné - v sedmi závodech tu nikdy nebyl horší než čtvrtý a pětkrát vystoupil na stupně vítězů! 

"Singapur je zvlášní místo, unikátní v každém směru, jako pilot se cítím poctěn, že mohu být součástí úžasné noční show pod umělým osvětlením. Věřím, že se lidé na tuto Grand Prix těší, já se sem pokaždé s nadšením vracím.

Jsou tu těžké podmínky, horko a velká vlhkost vzduchu prověří nejen pilota ale celé osazenstvo týmu, ať po fyzické nebo psychické stránce. Jde o náročný podnik, proto jsme považovali za důležité se na něj důkladně připravit, trénovali jsme několik dní. Především je tu fantastická atmosféra, pokaždé mě doslova nasaje," zpovídá se Alonso ze své náklonnosti k singapurské Grand Prix.

"Dvakrát jsem tu vyhrál a závodím tu opravdu rád. Se svými inženýry se pustím ihned do ideální přípravy vozu, jakmile na okruh dorazíme. Bude zajímavé zjistit, jak se náš monopost vypořádá s nastavením na vysoký přítlak, chci věřit, že prožijeme dobrý závodní víkend," hodnotí Alonso opatrně své šance.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 2 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy