Renault potvrzuje rozchod s Red Bullem a Toro Rosso

Renault v F1 v roli dodavatele pohonných jednotek končí... | foto: F1NEWS.cz

Obchodní ředitel Renaultu, Carlos Ghosn, potvrdil na IAA ve Frankfurtu, že se Renault stahuje z Formule 1 z pozice dodavatele motorů. Zbývá tak jen možnost, že by dále působili v roli továrního týmu anebo se s Renaultem rozloučíme úplně.

Už několik měsíců se živě debatuje o možnosti návratu Renaultu do Formule 1 v roli továrního týmu. Francouzský výrobce to dnes sice v rámci Mezinárodního automobilového veletrhu ve Frankfurtu ještě nepotvrdil, ale alespoň jsme dostali jasnější obrázek o situaci. 

Obchodní ředitel Renaultu, Carlos Ghosn, dnes na IAA řekl, že padlo rozhodnutí, že Renault od roku 2016 "už nechce ve Formluli 1 nadále vystupovat v roli dodavatele motorů". V roce 2014 poháněly agregáty Renaultu ještě čtyři týmy, v letošní sezoně ponání pohonné jednotky z Viry-Chatillon už jen dva týmy - Red Bull a Toro Rosso. Vzhledem k tomu, že s Red Bullem má Renault platnou smlouvu až do roku 2016, bude o situaci Ghosn ještě jednat. 

Vzhledem k tomu, že už Renault nechce být jen dodavatelem pohonných jednotek, tak mu pro budoucnost zbývají už jen dvě možnosti. To ví také Carlos Ghosn"Buď na start přivedeme náš vlastní tým nebo [z F1] vystoupíme." 

Oba týmy Red Bullu jsou bez pohonných jednotek | foto: Red Bull Content Pool

Už týdny čteme nejrůznější zprávy o jednáních mezi Renaultem a Lotusem. To Ghosn nechtěl komentovat. Řekl jen, že "zvažují výhody a nevýhody a rozhovory neustále trvají". Dle Ghosna není zatím kam spěchat. Jiné angažmá v motorsportu mimo Formuli 1 ale pravděpodobné není.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 11 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy