"Na Ferrari mít v Singapuru budeme," očekává Williams

Valtteri Bottas v Monze na Ferrari neměl | foto: Williams F1 Team

Williams do Singapuru jede přesvědčen, že si to bude moci rozdat s Ferrari v boji o pódium. O víkendu totiž hodlá nasadit několik novinek, které jim pomohou zvýšit konkurenceschopnost.

Jeho jezdec Felipe Massa sice skončil na pódiu i v Monze, k tomu mu však pomohlo odstoupení Nica Rosberga. Brazilec nicméně projel cílem stejně až za Sebastianem Vettelem s rudým vozem. Ferrari se v posledních závodech Williamsu trochu vzdálilo, podole šéfa výkonnosti Rob Smedleyho to nicméně v Singapuru bude naopak.

"Myslím si, že Ferrari předvedlo skvělou rychlost. Odvedli opravdu, opravdu dobrou práci. Přivezli novou pohonnou jednotku, která v kvalifikaci a v závodě podala dobrý výkon. My na to musíme zareagovat. Máme celkem velká vylepšení pro Singapur," prozrazuje Smedley.

"Doufám, že se změnami, které hodláme učinit, se jim v Singapuru opět vyrovnáme," pokračuje šéf výkonnosti Williamsu, aniž by se dotkl detailů. "Opravdu o tom nemluvíme: na auto neustále nasazujeme vylepšení, která se týkají všech oblastí."

Williams by se v Singapuru dostal rád opět na pódium | foto: Williams F1 Team

"Formule 1 je podivný byznys - často se na to podíváte a řeknete, že jste přivezli nové přední křídlo, nové zadní křídlo, novou karosérii, novou podlahu - a to vše vám může dát tolik, jako výměna předního křídla o tři závody později. Zlepšení času na kolo není o množství komponent," dodává Smedley.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 4 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy