Ferrari zcela přepracovává auto i motor, bude "skutečným soupeřem"

Ferrari očekává v sezóně 2016 velké zlepšení | foto: Scuderia Ferrari

Ferrari bude podle předsedy mateřského Fiatu Sergia Marchionneho příští rok skutečným soupeřem, který si to bude moci pravidelně rozdávat s mistrovským Mercedesem.

Letos je sice Scuderia Stříbrným šípům nejblíže, ale pravidelně s nimi bojovat o vítězství nemůže, na to je ztráta stále dost velká. S příštím přepracovaným vozem a vylepšenou pohonnou jednotkou by se ale situace měla změnit.

"Jde o zcela odlišné prostředí, v němž už nějakou chvíli  pracujeme na pohonné jednotce a voze pro rok 2016. Vsadíme na to všechno. Vstupujeme do sezóny se zcela přepracovaným motorem a vozem, a já si jsem celkem jistý tím, že Ferrari bude zpět, skutečným soupeřem, ne dohánějícím umělcem," popisuje Marchionne.

S působením šéfa týmu Maurizia Arrivabeneho a závodního týmu Ferrari je v letošní sezóně spokojený: "Těší mě práce, kterou odvádí Maurizio. On, James Allison a kluci pracující na motoru jsou skupinou lidí, kteří za posledních 12 usilovnou prací napravili to, co jsem považoval za skutečné technické nedostatky."

V Maranellu usilovně pracují na zlepšení vozu i pohonné jednotky | foto: Scuderia Ferrari

"Tyto problémy jsou už převážně za námi. Myslím si, že dnes s sebou přenášíme určitá technická omezení týkající se vývoje výkonů současných pohonných jednotek, protože jde o potíže, které nemohou být odstraněny v čase, který máme," dodává pro Sky Sports Marchionne.

Ferrari letos zbývají poslední 4 žetony, stejně jako Hondě. Renault jich má dokonce 12, Mercedes už vyčerpal všechny. Po sezóně ale všem výrobcům přibude dalších 25 žetonů, které budou moci uplatnit na vylepšení svých pohonných jednotek pro sezónu 2016.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 7 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy