Williams: Ferrari mělo v Monze stejně výkonný motor, předstihlo nás díky rozpočtu

Sebastian Vettel v Monze | foto: Scuderia Ferrari

Ferrari letos přestihlo Williams a v závodech je i nadále rychlejší. Podle zástupců stáje z Grove za to vděčí zlepšení motoru a zejména podstatně vyššímu finančnímu rozpočtu.

"Má to jednoduché vysvětlení. Ferrari má moc velký rozpočet, mnohem větší než my. Hodně investovali do lepšího šasi, ale obzvlášť do lepší pohonné jednotky, která byla jejich největším problémem v roce 2014," vysvětluje Symonds.

V posledním závodě v Itálii dojeli piloti Williamsu na třetím (Felipe Massa) a na čtvrtém (Valtteri Bottas) místě 22 sekund po Sebastianovi Vettelovi s Ferrari, které v Monze nasadilo nový motor. Výkonnější pohonnou jednotku přivezl i Mercedes, tu ale měl ve velké ceně k dispozici jen její vítěz Lewis Hamilton.

Massa poznamenává, že Ferrari jejich náskok díky novému motoru stáhlo: "Nyní je stejně konkurenceschopný jako náš Mercedes a na trati, jako je Monza, dělá motor ohromný rozdíl. Každý závod je pro nás těžší, protože své auto stále vylepšují."

Rozdíly v rozpočtech Williamsu a Ferrari se projevují na dráze | foto: Williams F1 Team

Italské stáji patří v šampionátu konstruktérů druhé místo, třetí Williams na ni sedm závodů před koncem ztrácí 82 bodů. O dalších 75 bodů zpět je na čtvrté pozici Red Bull, který momentálně řeší otázku svého dodavatele motorů pro příští sezónu.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 1 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy