Kimiho šance na Monze by byly podstatně nižší, nebýt nového motoru

Räikkonen v závodě zažil oba póly úspěchu - převážil ten kladný | foto: Scuderia Ferrari

Jaké by byly šance finského pilota stáje Ferrari, kdyby mu za zády nebzučel inovovaný agregát? Asi hodně malé, protože Räikkönen otevřeně přiznal, že by jinak skončil hluboko v poli poražených.

Pohádková kvalifikace, vždyť Iceman se do první řady podíval po necelých devětadvaceti měsících. A pak, během deseti vteřin, bylo všechno v černém odstínu. Fin však během závodu zdolal deset soupeřů, vytěžil něco z potíží soupeřů a mohl klání na Monze uzavřít pátým místem, které s ohledem na danou situaci bylo asi velkým úspěchem. Nikoli však důvodem ke spokojenosti, což dal Fin jasně najevo.

"I při jiných příležitostech bylo značně obtížně předjet většinu soupeřů, tak jak jsem je zdolal na Monze. Ani tam to nebylo snadné předjíždění, což byl případ třeba vozů Force India, které byly na rovinkách velice rychlé. Upřímně, očekával jsem, že dostat se přes ně bude podstatně složitější," popsal svou pouť do TOP 5 Räikkönen.

Dle jeho názoru byla inovace motoru - zahrnující tři vývojové žetony - relativně malá, ale zvláště na Monze velmi užitečná. "Byl to krok správným směrem. Nikdy bychom neudělali něco, co by nám opravdu nepomohlo. Není to nijak velký krok kupředu, ale namířený tým nejlepším směrem. Monza je typická vysokými rychlostmi a výkonem, takže jsme si polepšili. S ohledem na naše vyhlídky před závodem musíme být spokojení s tím, čeho jsme tu dosáhli," shrnul závodní víken Räikkönen.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy