"My se soupeřů nebojíme." Ferrari by s motory pro Red Bull problém nemělo

Ferrari je ochotné dodávat své motory Red Bullu | foto: Scuderia Ferrari

Šéf Ferrari Maurizio Arrivabene uvádí, že by Ferrari nemělo problém s dodávkami motoru pro jednoho ze svých úhlavních soupeřů - pro Red Bull.

Poté, co Red Bull ukončil svůj vztah s Renaultem a Mercedes mu odmítl poskytnout své pohonné jednotky, se z Ferrari stala jediná možnost rakouského týmu. Šéf stáje z Maranella navíc uvádí, že by se svému silnému rivalovi své motory dodávat nebáli.

"Je to těžké hovořit o druhých. Teoreticky mají velká jména - s Neweyem jako se svým hlavním konstruktérem. A je lehké si představit, že když jim dáte motor, pak postaví děsivé šasi, a proto budou opravdu konkurenceschopní," popisuje Arrivabene.

"Pokud jde o můj tým, mí inženýři a aerodynamici vědí, co je třeba. Z tohoto důvodu nemám problém," souhlasí s dodávkami motorů pro Red Bull. "A konkurence je hezká, když máte silného soupeře."

"To však neznamená, že zítra ráno dáme naše motory Red Bullu nebo Toro Rosso. Nevidím v tom ale žádný problém poskytnout náš motor jiného týmu nebo se obávat konkurence ještě před tím, než začnou. To není tím správným duchem soupeření nebo tím, co reprezentuje Ferrari. Bojujeme s každým," dodává Arrivabene.

Arrivabene svému týmu věří a silného Red Bullu se na rozdíl od Mercedesu nebojí | foto: Scuderia Ferrari

Red Bull dostal povolení od Renaultu najít si nového motorového partnera. Francouzi usilující o odkoupení Lotusu nyní u Ecclestonea hledají záruku toho, že by nepřišli o finanční bonusy, pokud by stáj z Enstone převzali.

Mercedes, si je dobře vědom kvalit aerodynamického oddělení a šasi z Milton Keynes, zřejmě pod svá křídla převezmou Manor. U Ferrari by příští rok ale měli s Red Bullem (a případně i s Toro Rosso) napilno - kromě Sauberu se na jejich motory totiž těší také nově vstupující Haas.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 5 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy