Kvjat v boxech odbaven za 2,1 sekundy, jaké strategie volili piloti v Monze?

Daniil Kvjat dnes absolvoval nejkratší zastávku | foto: Infiniti

MONZA - ZASTÁVKY V BOXECH A STRATEGIE; Kdo byl během Velké ceny Itálie přezut nejrychleji a s jakými pneumatikovými strategiemi piloti nastoupili do závodu?

Nejrychlejší zastávka se dnes odehrála mimo záběry kamer - to když k mechanikům Red Bullu zamířil Daniil Kvjat, jenž se u nich ale nezdržel déle než 2,1 sekundy. Výborný výkon potvrdili o tři kola později, když jeho týmového kolegu Daniela Ricciarda přezuli za 2,4 sekundy.

O něco pomaleji, ale stále pod tři sekundy, zvládly odbavit oba vozy také stáje Force India, McLaren a Ferrari. Mercedes to zvládl na jedničku jen u Hamiltona (2,6 s), Rosberg strávil v boxech o půl sekundy více.

Patnáct z 18 klasifikovaných pilotů dle očekávání vsadilo na jednozastávkovou strategii, dvakrát do boxů zamířili pouze Nasr, Sainz a Verstappen, jenž si navíc jako jediný odbyl trestný průjezd kolem garáží za nebezpečné vypuštění na dráhu ve včerejší kvalifikaci (nedotažená karosérie). Jeho týmový kolega si při první zastávce zase musel odpykat trestných pět vteřin za to, že hned po startu získal zkrácením trati nefér výhodu, kterou pilotům McLarenu nevrátil.

Nejdelší stint na středně-tvrdé směsi absolvoval Hülkenberg s Massou - vydrželi na nich 34 kol z celkových 53, tj. 64 % závodu. Na měkkých pneumatikách zvládl Räikkönen v úvodím stintu jen o 3 kola méně (58,5 % závodu).

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 1 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy