Ericsson penalizován za blokování Hülkenberga, o kolik klesne?

Marcus Ericsson, GP Itálie (Monza) | foto: Sauber Motorsport AG

Marcus Ericsson ze Sauberu byl po kvalifikaci dodatečně potrestán za to, že v zdržel Nica Hülkenberga. Komisaři mu za to udělili dva trestné body a odsunou ho zítra na startovním roštu Velké ceny Itálie.

Švéd se se Sauberem dnes sice blýskl postupem do elitní desítky, jenže na začátku první části kvalifikace v 14:03 hod si při zahřívání pneumatik kličkováním zleva doprava nájezdu do zatáčky Parabolica nevšiml Nica Hülkenberga, který měl zrovna rozjeté rychlé kolo.

Komisaři jej proto za porušení článku 16.1 sportovních pravidel a zdržení svého soupeře z Force Indii na startovním roštu odsouvají o tři místa dozadu. Znamená to, že Ericsson klesne z desáté pozice na dvanáctou za Pastora Maldonada a svého týmového kolegu Felipeho Nasra.

Marcus Ericsson bude za zdržení Nica Hülkenberga pykat | foto: Sauber Motorsport AG

Navíc si na své konto připsal dva trestné body, celkem jich tak má už za posledních 12 měsíců nasbíráno sedm. V Monze úlohu komisařů plní Lars Osterlind, Tim Mayer, bývalý pilot F1 Danny Sulivan, který dokázal vyhrát také závod 500 mil Indianapolis a šampionát CART.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 1 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy